Monday, April 19, 2010

~KISAH KU~ Ops!! Jangan Keluar Dulu.. Anda Masuk Ke Rumah Yang Betul..

Kepada pembaca-pembaca setia ku..(ada ke?? Hehe..) Eqa tukar template lagi.. Kalau korang perasan.. Eqa sangat suka tukar template.. Ini entah kali ke berapa.. Eqa tak pernah pun kira.. Hehehe.. Seperti juga rumah Uncle yang asyik bertukar-tukar template jugak.. (Sebab kita dua ni sama-sama orang Perlis ke Uncle asyik tukar-tukar template?? Hakhak.. Xde kaitan ;p)

Sebenarnya..
eqa selalu rasa tak puas hati dengan template before before ni, ada jer benda tak kena.. Hhmmm.. Yang template purple before ni kat header dia memang tak leh taruk apa-apa widget pun.. Tu yang tak suka tu.. Nak harap eqa belek-belek HTML code, memang tak reti langsung..

Then..ketika berjalan-jalan di Geng Blogger. Eqa telah membaca Tips Tukar Template Dengan Cara Paling Masyuk.. Kat blog si Aina ni.. Baru aku tau rupa-rupanya ada cara yang lagi senang nak tukar template, tak payah la nak susah-susah gi search kat Google dan download template-template tu..Huhuhuhu... Caranya senang jer.. Korang search http://draft.blogger.com/ Memang link tu akan direct ke Dashboard blogspot korang.. Korang klik Layout.. Kat atas tu korang akan nampak satu lagi tab baru iaitu Template Designer.. So apa lagi.. Klik la kat situ.. :)


Lepas klik kat Template Designer tak perlu kot untuk eqa bagitau apa yang korang perlu buat seterusnya.. Korang godek-godek jer la.. Memang senang sangat.. Korang boleh tukar color, font, background, semua-semuala.. Sangat lah mudah okay.. Walaupun dalam banyak-banyak background kaler-kaler tu, eqa tetap pilih putih.. Hehehe.. Coz i like it!! Setakat ni eqa puas hati la dengan template ni.. Tapi satu jer.. Camne tah nak center kan header eqa tu.. Da usha dah HTML code.. tapi tak reti.. Sape-sape yang nak tolong ??? :) Hehehe.. Anyway.. Selamat Mencuba kepada sape-sape yang tak tahu lagi cara yang amat senang ini.. Hehhe..

~Sayoenara~~ :)
Share this article :

20 comments:

  1. selaagi takde yg berkenan di hati..tukarlah seberapa banyak yg mahu cik kak oi hahahahhah..uncle pun camtu jugak..tapi buat masa ni uncle amat berpuas hati dengan apa yg uncle ari selama ini sudah direalisasikan. terimkasih kerana promotkan nama uncle disini jugak hahahah

    ReplyDelete
  2. hakhak..tukar template takpe klu xpuas hati..jgn nnt tak puas ati kat bf/gf/suami/isteri nak main tukar2 template camni gak sudah...hehehe :)

    ReplyDelete
  3. sis skrg dah xde nk men2 tukar... malas dah... rasa dah berkenan jer dgn yg ada tu...hehehe... buat sendiri... :)

    ReplyDelete
  4. xpe la..sis rajin nak godek2 html tu smpai kol 3 pg..eqa ni malas..hehehee

    ReplyDelete
  5. Hm,lepat tak try lagi blogger punya draft tukar template..he..he..maybe next time lepat cubalah..he..he..

    ReplyDelete
  6. mencuba tu bagus eqa, tapi awek menari tetap ada huhuhu

    ReplyDelete
  7. klu dah berpuas hati ngan template sekarang, lepat xyah la tukar.. eqa tukar sbb tak puas hati..hehehe :)

    ReplyDelete
  8. a'a..eqa ske tgk..nmpk comel die menari :)

    ReplyDelete
  9. thankz :) jap nak cuba..

    ReplyDelete
  10. thankz cik sha..da wat dah..dah center dah :)

    ReplyDelete
  11. nice info ler..tq so much :)

    ReplyDelete
  12. hehehe..cikmin pun ada wat post ttg ni 3 bulan lepas kot..mmg menarik..sgt mudah..boleh tukar sehari byk2 kali..hehehe...

    ReplyDelete
  13. sbenarnye eqa ade baca en3 cikmin tu, tp msa tu cam eqa wat xtau je, sbb xrasa nak tukar template..pastu bila time rasa nk tukar eqa terlupa cikmin ke kakyan ntah yg wat en3 psal tkar tmplate ni..slalu tertukar..hehehe..pastu seb bek cm tjumpa kat GB en3 aina tu..

    ReplyDelete
  14. eqa kalo 3 column leh wat x dlm template tu...
    kemas la umah eqa ni..jeles sis..
    sis pya umah pun rs nak tuko ke 2 colum la..cam serabut kan?

    ReplyDelete
  15. eqa mmg..same cam aie dlu..ske sgt tuko2 layout.ahahaa

    ReplyDelete
  16. boleh je 3 collumns..klu sis prasan kt gambar lam entri atas tu kt tepi die ade tulis..template, background, layout, advance..klik kt layout tu..nnt die kuar la.. nak 2 ke 3 ke 4..nk sblh kanan ke kiri ke..smua ade..

    ReplyDelete
  17. welkum dear..small matter..(^_^)

    ReplyDelete
  18. tp aie tukar layout cam xpasan sgt la..cm lebey kurang jer..hehehe

    ReplyDelete
  19. itu lain maksudnyer..lain dari tajuk cik eqa oii..kena tahu niat kita sebenarnya nak berblog atau nak tambah cawangan..kalau nak tambah..kat luar nun banyak yg menuggu giliran hahahah

    ReplyDelete

Apa Komen Anda????

BLOGGER CHAT ROOM