Sunday, April 18, 2010

~KISAH KU~ Duduk Dekat Tanda Suka?????

Firstly eqa nak tanya.. Kalau korang keluar makan ke berdating ke dengan boyfriend korang, korang akan duduk berhadapan ke sebelah menyebelah kat meja tu????




"Pada temujanji pertama, mungkin lelaki itu duduk berhadapan dengan anda. Tetapi apabila temujanji kedua, dia tiba-tiba duduk bersebelahan dengan anda. Dalam kata lain, dia juga hendak memberi isyarat kepada lelaki lain agar menjauhi anda"
Sumber: Peter Andersen PhD, penulis The Complete Idiot's Guide to Body Language.

Kalau aku dengan En.Wan memang suka duduk sebelah-menyebelah... Sebabnya kami jarang pergi makan semata-mata untuk makan.. Camne tu??? hehehehe... Selalunya kami akan cari port yang berhadapan dengan TV.. Kalau kat kedai mamak tu mesti nak duk depan skrin besar tu.. Nak cakap minat bola sangat tak de la, Tapi at least ada something masa makan.. Kalau ada TV lak kat depan, kami akan tengok cerita kat TV tu sampai habis, baru kami balik.. Hakhak..

Tu cerita kalau kami pergi makan dengan melenggang jer.. Tapi selalunya memang akan ada laptop, kalau bawak laptop tu mesti gi makan kat kedai yang ada wifi macam kat Starbuck, Old Town White Coffee, Mc D, Canai Cafe kat SS15 tu.. Bila dah ada wifi.. Sambil makan sambil surf internet.. Buka facebook.. Main game.. Macam-macam la.. Kalau tak bawak laptop lak, kadang-kadang tu rasa leceh kan nak bawak sebab besar kan, mesti ada PSP punya la.. Sambil makan sambil main PSP.. Hakhak.. Main game.. Bila eqa dah tak larat nak main, eqa pass plak kat En.Wan suruh sambung level tu.. Then, eqa lak sambung makan..

Kadang-kadang gi minum jer, kalau ada shisha, sambil isap shisha sambil main PSP sambil borak.. Borak pulak bukan pasal cintan-cintun sayang-sayang ni, kadang-kadang tu ada la jugak terselit sket-sket kan, tapi mostly kitorang akan borak pasal experiences masing-masing, nakal masa zaman sekolah dulu-dulu, cerita pasal ex-gf ex-bf, cerita pasal kat tempat keje, funny things..etc.. Reason lain plak maybe sebab senang nak tangkap gambar kami berdua kot, sebab sebelah-menyebelah kan..Hehehe...

Kalau korang baca ni mesti korang rasa kami ni tak romantik kan???? But i like the way he is :) Eqa selesa dengan dia.. The way we behave is more like to friend rather than be like a couple.. But i like it so much! Pasal romantik lak, ada masa tertentu sahaja.. Tu yang best tu bila sesekali dia jadi romantik.. :) Kalau korang pernah baca entri-entri aku yang lepas.. Entri DULU DAN SEKARANG.. En.Wan ada komen kat entri tu.. 

"Seorang kekasih yang baik ialah seorang kawan yg baik.. if u have me, then nothing 2 worry 2 in the future. i will be ur fwen 4 ur entire life.. muahhhhh"

Share this article :

31 comments:

  1. huhu..masing-masing punye cara kan..
    tp rasenye dari dulu sampai sekarang..
    kbykknye dia akan duduk mengadap.hihi

    ReplyDelete
  2. hehe...kitorang pun bukan jenis berkepit pun..kalau hangout cmperm ade mmbe lain punye..jarang sgt dating...kalau ade occation tertntu je...

    ReplyDelete
  3. wahhhhh..bestnye pakwe ade dekat..jeles3 T_T
    u hisap shisha?
    ngeee..cmne eh rse nye..
    sy suke bau je..
    wangiii..
    tp takut nk try..
    huhuhuhu
    ~cutebabygirl~

    ReplyDelete
  4. hehehe..sesetengahnye ske duk depan..tu la..masing-masing la..maybe duk dpn sbb nak tatap wajah kan..

    ReplyDelete
  5. hehehe..masing-masing ade cara sendiri..kim salam kt yana tu :)

    ReplyDelete
  6. eh xromantik ke camni?
    aku rase ok je ni..
    tp aku dok jenuh pk..
    seingt aku la kan, bf aku dulu (ex la ni) dok berdepab ngan aku..
    haha..maknenye xde isyarat utk laki laen dkt ngn aku la ek?
    hampeh punye ex.seb bek ex.
    kekekekekekeke

    ReplyDelete
  7. eh xlah..kami jauh sebenarnye..die kat terengganu n eqa kt kl.. tp dulu die duk kl la..tp bln9 thn lepas dia pindah gi terengganu..so cinta jarak jauh jugak la skg ni.. yg eqa crita kt entri tu kisah masa die ada kt kl la..hehehe..
    shisha ni dia mcm wap jer..die bkn asap mcm rokok..tp eqa xpnh la try isap rokok..hehehe.. kita mcm isap wap air tu..

    ReplyDelete
  8. masing-masing ade cara tersendiri la..hehehe..xsemestinya..ex??? pastu skang ni? single mingle ke ape?

    ReplyDelete
  9. itu la..ikot care msg2 la kan kan kan..
    ex lorr..skang ni?skang scandalicious je hahahaha

    ReplyDelete
  10. aku selalu duduk berdepan :) sebelah mcm susah nak berborak

    ReplyDelete
  11. hehehe..masing-masing punya cara :) tgk yg mana selesa la kan..

    ReplyDelete
  12. dua2 pun ok jer
    tgok keadaan

    ReplyDelete
  13. aku suka dok ngadap, time tu ble tgk muka puas2. biasala jarang2 jumpe..

    ReplyDelete
  14. a'a..tgk keadaan meja ;p

    ReplyDelete
  15. alalala..ciannye..cari la sorg :P

    ReplyDelete
  16. ni mesti jiwang karat punye olang nieh :P

    ReplyDelete
  17. sis suke dok mengadap..sng kalo nk sembang ke ape ke npk muka..leh buat mcm2 muka..hahahaha..smbil mkn bersuap2 le..berkongsi air food segala..tp if let say la kalo ada tv time tu ada cite best..baru mkn sebelah2..depends gak situation tu cm mn...

    yes u r rite seorg kekasih yg baik adalah kwn yg baik..begitu jg nti kawin..suami adalah kawan baik kita forever ok..hehehehe

    ReplyDelete
  18. kalo sy nanti, pilih menghadap kot...
    hehe

    ReplyDelete
  19. ni yg xsabar nak kawin ni..hakhak.. :)

    ReplyDelete
  20. nanti???kenapa x skrg je?? ;p

    ReplyDelete
  21. klau aie duk sebelah menyebelah..leh belai2 rambut..baru romantikkkk..

    ReplyDelete
  22. hehehehe...apsal xbawak sikat trus..leh tlg sikat kan.. :p

    ReplyDelete
  23. eqa..sis ada mslh ngan disquss lah
    bila sis bc email reply balik kan
    just email je ado..blog derang xde plak..ssh lah akk nak detect or nak g blog derang..caner eh..pls pls pls tulun sis

    ReplyDelete
  24. hu..masing2 ada cara masing2....ku tak tahu nk ckp apa, tp kadang2 bleh duduk dpn, kadang bleh sj duduk sebelah..:)

    ReplyDelete
  25. tu la..masing-masing ada cara tersendiri la..hehe..tgk keadaan.. :)

    ReplyDelete

Apa Komen Anda????

BLOGGER CHAT ROOM