Saturday, July 2, 2011

TIPS BERFESYEN UNTUK PEREMPUAN CHUBBY.

Assalamualaikum semua...

*I found this pic at zoeyrahman.com
"Close to being fat. Has rolls comin out thier sides. Has meat that can be piched off the body."
"girl: not fat or skinny, most likely to be toned but with just some extra curves, can most times be cute. 
boy: round face, would be considered fat if he were a girl."                *From Urban Dictionary 
1- Jika anda mempunyai tubuh berisi, elakkan memakai kasut tumit tinggi yang halus kerana ia tidak baik untuk postur tubuh anda. Bukan sahaja anda 'terseksa' ketika mengatur langkah, jelas sekali ia membuatkan penampilan anda kelihatan tidak seimbang.


2- Jangan sesekali mengenakan skirt pendek separa peha. Tidak elok langsung! Jika anda teringin juga, anda boleh menutup bentuk paha dan kaki yang besar dengan mengenakan 'panty hose'. Namun, sebolehnya sila elakkan skirt yang terlalu pendek!

3- Jika anda memilih untuk memakai 'legging', teruskan! Walaupun begitu jangan padankan 'legging' anda dengan baju 'T' yang singkat. Sebolehnya pilih lah baju atau blaus labuh yang menutup punggungmu.

4- Pilihlah baju yang tidak terlalu ketat mahupun yang longgar. Baju ketat akan menyerlahkan susuk tubuh anda yang besar. Baju longgar pula akan membuatkan anda kelihatan lebih besar. Seeloknya, pilihlah baju yang 'terletak' pada tubuh, tidak ketat dan terlalu longgar.

*Rapi

*Saje share tips ni hari ni coz eqa pun lately tergolong dalam kaum chubby ni.. hakhak.. Dulu-dulu boleh la slim melim.. Sekarang amik kau.. badan naik duk rumah..

Share this article :

23 comments:

  1. wah..tips yg baek utk sy yg chubby ini..hehehehe~~ tp kn, nak guling guling ketawa tgk muka CT kat atas tuh..adeii..ahahaha

    ReplyDelete
  2. eh macam tertukar je definition gemuk dari boys dan girls tu? ingatkan lelaki tak kisah sangat perempuan je rasa diri gemuk walau dah kurus. Well saya akan gunakan tips ni sbb sata totally gemuk.. heheh. Done following ur blog...

    ReplyDelete
  3. @Nuyu

    eqa chubby :p sbb tu share bnda nieh.. cmne tah nak kurus blk nieh..

    ReplyDelete
  4. @CiK PurpLePinkyPuff

    agak2 klu siti gemok mcm tu dato' k nk kawin x ngan die? :p

    ReplyDelete
  5. @Chempaka Sari

    bkn gemok la.. tp chubby :p klu gemok dah obesiti tu.. hehehe.. btw thankz follow :)

    ReplyDelete
  6. aku tengah carik wedges tapiiiiiii lol duit tarak :p
    nice entri

    ReplyDelete
  7. @Nzyrahun

    beli yg murah2 sudeeee.. hehe..

    eqa pn byk wedges.. pcaya x most of them below rm20.. aritu pn pegi tesco s.alam.. grab 1.. rm15 jer.. klu beli yg murah2 blh tukar slalu :p

    ReplyDelete
  8. comel siti bile gemuk..bile gemuk..takut nk pakai bj terang-terang.. nti nmpk mkin gemok.. :(

    ReplyDelete
  9. @kotak bulat

    kalau bab warna baju.. eqa bantai jer yg tu :P yg mana berkenan di hati..

    ReplyDelete
  10. woah..photoshop betul gamba ni =]

    ReplyDelete
  11. kalu nak berfesyen tu tak kesah cam ne sekali pon fesyen tu..yg penting kene pandai gayakan..


    Entri terkini : entri ni aku taip dalam keadaan separa normal.
    Ebtri sebelum : Kehenseman aku terserlah bile berkaca mata ^_^

    Watch my video song!!

    ReplyDelete
  12. awk memang gmuk, tp cute. sbb 2 sy sayang awk. klau pakaian pengantin x muat, awk pkai sarung bantal je ye :P xyah isau hakhak

    ReplyDelete
  13. @Syukri Mohtar

    apa perasaan siti kan bila tgk pic die camtu :p hakhak

    ReplyDelete
  14. @Taufan Bin Ribut

    sebenarnya yang penting adalah keselesaan :) berfesyen bagai nak rak pun tp klu xselesa dengan apa yg kita pakai tak leh gak..

    ReplyDelete
  15. @Daime

    kalau macam tu.. saya pakai sarung bantal pendek.. awk pakai sarung bantal panjang lah.. sebab awk kerempeng mcm bantal panjang.. tp bantal panjang yg pendek lah.. sbb awk pendek :p hakhak..

    ReplyDelete
  16. @harrazdani

    Chewah.. die tlg jawab.. mcm die lak Datuk K.. hakhak :p

    ReplyDelete
  17. yaiii..hehehe...0k nice w0rk!!hurm, , ,n thankss f0r the tips...sy mmg terg0long bab 'TERLEBIH CHUBBY'.....hahahahaaa...

    ReplyDelete
  18. chubby..!! bf ckp chubby, tpi kin malu bile nk kua dgn si die...ye laa die kn kering... eishh..ape kate owg..hrrmmm btol2 rse diri kin gemuk...chubby @ gemuk...??? aarrhh

    ReplyDelete

Apa Komen Anda????

BLOGGER CHAT ROOM