Wednesday, November 18, 2009

MY EXTRA "FAMILY's MEMBER"....

Nie entry aku yang dulu-dulu sebenarnya, tapi sje postkan balik sebab nak tayang kucing aku.. hakhak..Okeh..Family aku sekarang terdiri daripada :

(MAK+ABAH) + (KAKYONG+ABG ZUL+YA+AINUN+WINA) +(BANGAH+K.NITA+DAMIA) + (BANGLANG+K.HUSNA(wife wanna be) +(AKU+PAPA(husband wanna be) + (ADIK + ?????)

*?????---->awek die banyak sangat xtau mana 1

Tapi sebenarnye ade 1 lagi makhluk yang aku anggap sebagai family aku jugak iaitu kucing aku..nama die MONE..sebutan huruf "E" dalam MONE ni mcm sebutan huruf "E" dalam pekataan P"E"N yer kawan-kawan...


Hai kawan-kawan..nama saya MONE..sebut btol2..M.O.N.E..pandainye...



Saya suka makan...sebab tu perut saya besar..lihat lah perut saya..besarkan?





Saya tau tuan saya jeles sebab dia xdapat makan makanan saya yang sedap nie...


Nyum~..Nyum~ Sedapnye..



Saya sayang tuan saya..Bila dia balik saya akan tido dengan dia..saya suka bau ketiak die.. =p



Tuan saya buat katil untuk saya..tapi dia ingat saya ni kecik kot!!



Alamak!! Gatal perut la pulak....



Saya suka berlakon jadi singa untuk takutkan kucing lain yang nak masuk rumah saya..AAuuummm~...AAuuummm~


Saya ada mata kaler ijau..lawa x?bukan pakai contact lense tau...misai saya juga panjang...



Saya suka tido..lembutnye kaki tuan saya...



Tido atas beg pun seronok...



Nie kawan lama saya..TAN nama die..tapi die da tinggalkan saya sorang2..saya xtau mana dia pegi..



HHHuuuuuwwwwaaarrrggghh~ Sedapnye mengeliat....



Femes sangat ke saya nie???Asyik candit masa saya tido je nie...



Tuan saya tengah packing nak balik KL..pastu saya buat2 macam saya mati sebab xbagi dia pegi...



Besi pun besi la...asalkan ade tempat nak letak kepala untuk tido..Saya da ngantuk sangat nieh..



KKKRRRoooOOOHHhhh~....KKKkkkRRRrrrOOoooHHhhh~



Rindunye saya kat TAN..Saya baru dapat tahu yang TAN sebenarnye kena langgar ngan kete oleh abah tuan saya...tapi abah tuan saya yang beli makanan saya..disebabkan saya suka makan..dan makanan tu sedap...saya xjadi nak marah abah tuan saya...



Majuk ah~



Hye abang~~ Boleh saya ngorat~~



Saya tak suka mandi sebab tu saya banyak kutu..



Saya nak membuktikan kat tuan saya bahawa saya seekor kucing yang kurus supaya dia tidak lagi ejek saya GEMOK!!!



Ape pandang-pandang??!!!



HAHAHA..xde siapa pun boleh curi kerusi saya time saya tido...



Nampak sangat adik tuan saya ni pemalas..Beg sekolah dia xpenah pun dia ubah sampai saya boleh buat tilam tiap2 ari...



Saya xsuka tido atas lantai..Sakit badan la!!! Rajin plak adik tuan saya ni...saya
nak beg!!!

*kualiti gambar xelok sebab amik guna handset aku yg murah ni...

Fakta lain tentang MONE :

1- Seekor kucing betina..tetapi mandul...(mandul smulajadi,bukan sbb gi kasi)

2- Umur dia xsure..aku rasa ada kot lam 5tahun dah (dah dikategorikan tua)

3- Perut dia sangat gemok sbb kuat makan..bila aku balik, aku slalu misjudge ngan perut dia..sama ada dia ni pregnant ke..sbb jarang2 tengok..

4- Mata dia bewarna ijau..and bermisai panjang..bf aku cakap kucing kalau nak masuk lubang..dia akan ukur dengan misai dia dulu..kalau misai dia lepas maknanye dia boleh masuk..aku rasa MONE ni misai dia panjang sama dengan kelebaran perut dia..

5- Anak yatim.. (of course la sebab bukan bapak dia bukan jaga dia pun pas lahir..Tapi dia jadi yatim piatu sebab kami gi buang mak dia..sebab mak dia jahat..slalu curi makanan sampai selalu sangat pinggan2 dia bagi pecah...)

6- Tempat dia dilahirkan adalah di rumah aku bersama adik-beradik dia yg lain..tapi dia sorg je survive leh idup..yang lain xtau nape mati..tapi dia sorang je yang ade bulu kembang macam mak dia...

7- Xmakan makanan mentah kecuali tikus yang da kena perangkap..tikus yang dia tangkap sendiri dia xmakan..tp tikus yang kat perangkap dia bawak naik atas katil aku dengan perangkap2 sekali n makan..rindu kat aku agaknye..nak suh aku makan sekali kot..ayam n daging...ikan ke ape yg mentah dia xmakan n xpandang pun..ikan rebus atau digoreng pulak kena patah2 kan dulu bagi kecik2 baru dia makan..kalau letak sekor dalam bekas dia..memang dia xmakan..tapi tu bagi time kalau makanan dia habis xsempat beli je la..

8- Memilih pakwe...time musim dia nak wat "projek" kan..banyak kucing2 jantan di kampung aku akan bertandang..tapi hanya yang hensem sahaja dia akan layan..yang si buruk rupa dia akan marah n halau..aku xkisah pun dia nak wat "projek" banyak2 kali sebab dia mandul..cuma bulu dia je yg jadi da xlawa...

9- Bila aku balik umah dia akan panggil aku ajak masuk bilik aku n tido dengan aku..dia akan ikut kaki aku kemana2 sahaja..kalau aku keluar bilik dia akan keluar..bila aku masuk bilik dia ikut masuk bilik balik..tapi bila aku xde, dia akan ikut kaki abah aku pulak..tapi dengan mak aku x..sebab dia tau sape yang selalu bagi makan kat dia..

10- Seorang yang penakut n jakun..Bila dia kat luar umah..bila ada kereta yang xdikenali datang..punya la pecut lari masuk umah..bila time raya..rumah aku ramai orang datang, dia akan tido di atas siling...dari pagi sampai petang..bila nak dekat malam baru dia turun...jakun sebab xpenah tengok tikus sawah yang besar tu..aku letak dia dekat tikus sawah yang da mati..punya la dia takut..pastu dekat kerbau..kerbau tu berdiri statik kat luar pagar..slow2 dia pegi nak tengok tepi pagar tu..tiba2 kerbau tu gerak kan telinga..ape lagi..lari cam xcukup tanah masuk umah..
Share this article :

4 comments:

  1. post pendek2 sket ait...2jeu...

    ReplyDelete
  2. hehe!
    suke sgt bace post pasal kucing ni ;)

    ReplyDelete
  3. arghhhhh...comel2...rasa nak rogol.hahaha

    ReplyDelete
  4. alolololo. comelnyer dia!! ekor gebuss jer. gemok plak tu :D

    ReplyDelete

Apa Komen Anda????

BLOGGER CHAT ROOM