Sunday, July 4, 2010

Dunia Baru -Reunion- Di Gua.com.my

Walaupun agak ketinggalan ketika membuat entri ni kerana episod Dunia Baru -Reunion- ni sudah sampai ke episod 12, eqa tetap nak berkongsi tentang sinopsis cerita ini kepada anda semua. Jom kita baca sinopsisnya...

"Geng kegemaran Malaysia kembali lagi dalam ‘Dunia Baru Reunion’! Sebagai kesinambungan kepada siri TV popular ‘Dunia Baru’, ‘Dunia Baru Reunion’ menyingkap kehidupan watak-watak utama siri tersebut tujuh tahun selepas mereka tamat pengajian. 

Banyak yang telah berubah sejak tamat pengajian di universiti, namun sebuah undangan pertemuan semula di Bali dari Tajol terus menarik minat rakan-rakan kolej lama. Bagaimanapun, ia kelihatan agak sukar untuk menyatukan kumpulan itu semula, lebih-lebih lagi dengan semua yang berlaku dalam kehidupan masing-masing: Berat badan Opie telah naik dengan mendadak dan dia penat bekerja namun tidak dihargai, dia juga sedang cuba mendapatkan perhatian Azlan, bossnya yang kacak. Madihah pula sedang cuba mengawal Atina, anaknya yang terlalu aktif, manakala Suzanna kini sudah berkahwin dengan seorang Sheikh Arab dan Aniza mungkin akan mengalami strok gara-gara sikap panas baran serta masalah-masalah yang terpaksa dia hadapi di tempat kerja.ajol dan rakan karibnya, Komos, sedang bertungkus-lumus untuk memastikan SEMUA ORANG menghadiri majlis pertemuan semula itu, sehingga sanggup menyanyi lagu-lagu pop ‘jiwang’, bertemu dengan suami-suami ‘ganas’ sampai diacu pistol, serta menggaji seorang teman lelaki untuk Opie. Bagi Tajol, tiada yang lebih penting daripada bertemu dengan rakan-rakan lama…dan mengenakan bayaran sebanyak RM1,500 seorang untuk rancangan pelaburan peribadinya! Tanpa menyedari motif sebenar Tajol, Opie dan geng terpaksa menyelesaikan masalah masing-masing demi menghadiri majlis pertemuan semula itu, dan mengambil langkah-langkah drastik untuk mendapatkan cuti daripada bossnya yang kacak tapi keterlaluan itu. Sementara itu, Madihah mendapat tahu yang Komos pandai menjaga anak kecil manakala Anizah jatuh sakit sebelum acara pertemuan itu. 

Apakah hasil pertemuan semula ini? Mereka akan mempelajari pelbagai benda baru tentang kehidupan, cinta dan persahabatan dalam ‘Dunia Baru Reunion’."


Eqa suka sangat dengan cerita Dunia Baru yang ditayangkan di TV3 suatu ketika dulu, kelakar habis,terutamanya Madihah, suka betul eqa tengok watak Madihah yang dilakonkan oleh Anne Ngasri tu.. Yang di Gua.com ni eqa masih belum berkesempatan untuk tengok lagi, mesti lagi kelakar agaknya. Jom kita tengok sama-sama di Gua.com ni, episod baru pada Isnin, Rabu dan Jumaat.. :)

~Sayoenara :)~
Share this article :

2 comments:

  1. huhu, dulu masa jumpa website ni
    ingatkan org gua yg buat
    ;)

    ReplyDelete
  2. hehehehe..kat lam gua ada internet ke?? ;p

    ReplyDelete

Apa Komen Anda????

BLOGGER CHAT ROOM