Wednesday, June 8, 2011

CUTI SEKOLAH YANG MEMENATKAN!!! PEMERGIAN KE KL PASTI MENGGAMIT MEMORI...

Assalamualaikum semua...

Rasa cam lama lak tak update entri.. nak ngadap lappy lama-lama pun tak sempat sangat.. Asyik ke sana dan ke sini.. Lagi ramai orang kat rumah, lagi banyak kerja kena buat.. Ketika menulis entri ni pun, dah terbayang dah.. Kejap lagi kena sidai baju yang menggunung.. Kena teman mak pergi beli apa-apa yang patut, pergi bank, pergi bayar bill itu ini..

Eqa paling tak suka pergi bank, sebab tiap kali eqa pergi mesti ramai orang. Tapi terpaksa sebab nak kena jugak bayar kereta.. Pastu lak mesti tempat parking tak ada, sebab tu kena pergi dengan mak, dia tunggu dalam kereta, eqa terkedek-kedek jalan ke bank or pejabat pos.. Ntah nape tah Kangar sekarang macam pack gilerrrr rasa.. Banyak btol kereta dan manusia sekarang.. hehehe..
Esok lak nak kena gi Kuala Lumpur.. Sebab cousin kahwin.. Pergi 3 hari jer.. Malas nak pergi lama-lama, sebab kesian kat abah, tinggal dia sorang-sorang kat rumah, sakit lutut lak tu, nak berjalan pun susah, solat pun atas kerusi sekarang ni.. 

For sure pemergian eqa ke Kuala Lumpur pasti menggamit memori.. Hakhak.. Dah hampir setahun eqa tinggalkan bumi KL tu.. Banyak oooo kenangan kat sana.. Walaupun cuma 4 tahun jer duk sana.. Kalau dibukukan kisah hidup, boleh jadi novel yang laris jualan agaknya.. Hakhak.. (perasan!!).. And, KL boleh buat rindu eqa kepada si dia makin tebal.. :p

Selama eqa balik Perlis, tak pernah lagi jumpa dia.. Last sekali jumpa bulan 7 tahun lepas.. So it's almost 1 year now.. Adess.. I miss him so much!! Tak pe la.. Bersabar kejap.. Tak lama dah.. InsyaAllah pasni dah boleh tengok dia tiap-tiap hari.. :) Excited plak rasanya....Doakan dipermudahkan segala urusan oleh-Nya..

Chinese kedai perabut cakap petang ni nak datang hantar almari buku yang kami tempah. Seronok!! Dah ada alamari buku kat rumah.. Almari buku kat rumah lama dulu memang dah rabak sebab buku kan berat-berat.. Bila pindah rumah baru, semua buku-buku letak dalam stor, tak tau la apa jadi dengan buku-buku tu, takut "Cik Ti" jer yang baca buku tu dalam stor.. Hakhak.. 

Pergi survey banyak kedai perabut, nak yang simple simple jer tapi semuanya buat dari kayu habuk or plywood camtu jer, macam sebelum ni la, shelf dia cepat jer melengkung. nak beli kayu jati mahal sangat la plak.. So tempah la.. Besar dia 8 kaki.. Kalau ikutkan hati nak jer buat penuh 1 dinding tu, eqa pernah berangan-angan tau macam nak buat library kat rumah.. hehehehe.. Seronok bila tengok buku banyak-banyak kat rak.. Nak cakap ulat buku pun tak ada la sangat pun.. Tapi seronok tengok.. Konon nak nampak macam educated la.. :p

And then, last week kami pergi tangkap gambar 1 family, dengan menantu, cucu semua sekali.. Dah di frame kan, nanti nak letak kat dinding ruang yang macam nak buat library tu.. Seronok plak nak design design rumah ni... Hehehe.. Tiba-tiba rasa nak scroll ke atas.. Rupa-rupanya entri panjang btol.. Bila dah menaip, tak sedar yang kita ni sedang membebel.. Hehehehe..

Okayla.. Chow!
Share this article :

10 comments:

  1. hehe..dah nak kawen ke?nnt jgn lupa jemput..

    ReplyDelete
  2. wahh bestnye cuti jalan2...nk ikot jugak^^

    ReplyDelete
  3. sabar je la, nanti dah kawin cbuk dengan anak-anak plak :P

    ReplyDelete
  4. cik eqa,
    nak kawen ke? eeeiii seronok...

    ReplyDelete
  5. hehe xsdar dh pjg menaip eh...

    ReplyDelete
  6. hahhaa... lawak2..

    besa la bab bila duk umah! semua nak kena buat kann.. hehhee

    ReplyDelete
  7. DLM 2 3 minggu ni saya asyik2 ulang-alik gi bank. *yawn* letih! dr bank rakyat ke bank cimb ke segala mcm bank lah.

    ReplyDelete
  8. btw,kisah hidup nak buat novel?kalau jadi,bgtau lah saya :D SY PROMOTE,GERENTI LARIS! hehe

    ReplyDelete
  9. balik bercuti mmg selalu rasa penat semacam.. lepas tu kena layan kain baju yg menimbun pulak kan..

    ReplyDelete
  10. wow bunyi mcm dah tak lama dh lagi tue.ni yg jeles niiii

    ReplyDelete

Apa Komen Anda????

BLOGGER CHAT ROOM