Wednesday, February 23, 2011

BATA BUAT SALE?? SELIPAR BATA HANYA RM12.50??? JOM PAKAT BELI...

Entri kali ini bukan mengenai batu-bata untuk membuat rumah tu yer.. Hehe.. Tapi mengenai Jenama kasut yang terkenal sejak dulu lagi iaitu BATA. Sesuai dengan namanya yer, kasut dan selipat jenama bata ni memang tahan, dan selesa untuk dipakai. Walaupun design-design nya tidak lah secantik seperti jenama-jenama kasut yang lain seperti, Esarli, Vincci, Nose dan sebagainya, namun Bata tetap menjadi pilihan hati eqa. :) Tak kisah lah design macam orang tua pun :p Asalkan eqa sedap pakai.. Hakhak.. Boleh tak macam tu??


Dua tiga hari lepas, eqa ada temankan emak saudara eqa ke pekan Kangar, nak beli kasut kat kedai Bata katanya. Apabila sampai di kedai Bata tersebut, eqa jadi rambang mata seketika apabila melihat kertas-kertas cardboard yang bergantungan menunjukkan "30%" "50%". Tiba-tiba ternampak satu selipar tu, harga RM12.50 jer!!!! Apa lagi terus grab, try punya try, memang sedap, ringan, selesa.. Design pun boleh la tahan.


 Ni la seliparnya.. Okay tak??? kalau dah beli, mesti lah okay kan :p Kalau tak okay tak beli la kan.. hehehe..

Tapi yang sebenar-benarnya, 2 minggu yang lepas eqa baru jer beli selipar jugak.. Eh.. silap, bukan eqa beli, tapi kakak ipar baru yang belanja :p Sebab temankan dia pergi hantar baju pengantin kat City Plaza, Alor Setar.

Ni la selipar nya. Pink!! Hehehe.. RM10 jer.. Sedap, selesa.. Tapi tak tahu la nak tahan lama mana. Kalau dulu-dulu, nak kena padankan dengan baju, tudung.. Contohnya kalau pakai baju pink, tudung or shawl pun nak pink jugak, kalau pakai selipar pink, baju mesti lah ada pink-pink jugak. Tapi zaman sekarang dah tak kisah lagi, betul tak??? Shawl colourfull gitu.. hehehe.. Pakai warna striking-striking tak match dengan baju or tudung pun dah tak kisah. Dah jadi trend... :)

Anda semua tau tak kenapa perempuan memiliki banyak pasang kasut???? Kalau anda nak tau eqa recommend baca entri ni.. 

Share this article :

16 comments:

  1. he~ sokong! mestilah pakai kasut yg selesa. kalau kasut xbest pakai,rasa macam nak berkaki ayam je jalan. hihihi

    ReplyDelete
  2. @aida4eva

    tau xpe kan.. xkisah la xlawa pun.. asalkan selesa.. nak menyeksa diri semata2 nk lawa apsal kan.. hehehe

    ReplyDelete
  3. kat mne eqa??seluruh ke???ble blh keje ni???nk g shopping!!!da lme tk beraktiviti shopping!!huhu

    ReplyDelete
  4. Selipar Bata memang bagus dan murah.. tapi klau kasut sukan, tapak selalu tercabut.. ke aku yang ganas sangat pakai..

    ReplyDelete
  5. @nur aisya humaira

    yang tu eqa xpasti lak..tapi kt perlis ada 2 kedai Bata..dua2 ada sale.. rasanya seluruh kot.. try la gi usha kt bata berhampiran..hehehe..

    eqa pn tengah tanam anggur byk2 kt umah ni..hehe :p xkeje gak..

    ReplyDelete
  6. @sicKo^

    awak yg ganas sgt kot :p hakhak.. xpe.. klu rosak boleh beli lagi.. tak de la bosan sgt pakai kasut yg sama kan.. :)

    ReplyDelete
  7. i pun rambang mata jugak kalau nampak yang diskaun-diskaun tu,dari jauh dah nampak dah..

    sandal pink tu comel la

    *_*

    ReplyDelete
  8. @nur ikhyar dee

    tau xpe..konon kluar xnk beli pape..last2 beli jugak kan..hehehe..

    org bg..mesti la comel :)

    ReplyDelete
  9. macam tu pun rm 10?? x macam mahal ke?? em..

    ReplyDelete
  10. wahhh gigi nak pergi terjah bata lar pas ni.....hehe

    ReplyDelete
  11. hye kwan bru, heee
    bata xlwa plak arga mhl
    tp kualiti
    org lain persepsi berbeza kn
    hehehehe :D

    ReplyDelete
  12. @kay_are

    kira murah la rm10 tu.. selesa lak tu..sedap..ringan..nk dibandingkan ngn selipar yg ada jenama.. simple je design.. pakai xsedap mna pun tp harga bpuluh2..

    ReplyDelete
  13. @gigiAriEma

    yeah..pegi..pegi..hehehe.. jgn xpegi..

    ReplyDelete
  14. @Syazwani Jalal

    hye blk kt kwn baru :p

    a'a..masing2 mmpunyai persepsi berbeza :) sbb bata mahal la..bila bata ada sale rasa nk serbu :p

    ReplyDelete
  15. Aku gune kasut Bata....setahun setengah ok lagi..hahha

    ReplyDelete
  16. @Pembawa_Wacana

    tahan kan kasut bata ni..seiring dgn nama die :p

    ReplyDelete

Apa Komen Anda????

BLOGGER CHAT ROOM