Wednesday, December 22, 2010

Cek Nuffnang Yang Belum Di Cash kan..Sebab Aku Malas...

Chewahh!!! Baca tajuk macam aku ni orang kaya jer.. Hakhak.. Macam tak perlu kan duit dari blog.. Sedangkan aku ni penganggur je pun.. Lepasan Ijazah yang sangat pemalas nak cari kerja.. Menghabiskan boreh aje.. =P Tak ada la.. Kat rumah aku sangat rajin.. Tak percaya tanya Pn. Salmiah! Okay?



Kalau ditengokkan tarikh pada cek tersebut bertarikh 29/3/2010 dan 31/5/2010... Nasib baik cek tersebut valid 12 bulan.. So aku kena cashkan sebelum tarikh 29/3/2011 la.. Tak boleh nak tangguh-tangguh dah.. Nanti kang lupa, penat dan sia-sia jer usaha aku duk blogwalking.. Hakhak.. Actually tu my 1st and 2nd cheque bersama Nuffnang.. Lepas dua kali aku cash out from my account Nuffnang.. Aku cam nak biarkan jer la biar banyak sikit RM dalam tu, senang sket tak payah pergi bank banyak-banyak kali, memandangkan aku ni jenis "banyak duit" sampai tak perlu nak tukar ke cash =P (sebenarnya aku pemalas tahap gaban)

Siapa ada pengalaman macam aku? Dah lama dapat cek tapi duk peram kat rumah dulu???

Note: Yang sebenar-benar-benarnya.... Aku ingat cek tu hanya boleh di cash kan kat HSBC sahaja.. Tak tau la plak kat mana-mana bank yang kita ada akaun pun boleh.. Guna mesin cheque deposit sahaja!! <--Aku yang ketinggalan....Then, korang tak payah tau la berapa nilai cek tu.. Ciput jer..hehehehe...
Share this article :

31 comments:

  1. waahh mesti manyak kan... ;)

    ReplyDelete
  2. woww,bestnye..macm dpt gaji je...hehe

    ReplyDelete
  3. bestnyer...dpt gk RM dr En nuff...tahniah2 yer..opss..salam Kenal..:D

    ReplyDelete
  4. tahniah .. nanti boleh belanja =)

    ReplyDelete
  5. Klau peram telur, anak ayam menetas..kalau peram cek silap2 luput tarikh....

    ReplyDelete
  6. Kalau peram telur boleh jadi anak ayam...kalau peram cek silap2 luput tarikh duit melayang...

    ReplyDelete
  7. makcik kaya.. dh byk sgt duit 2 yg eqa x cash out agaknya.hahahaa

    ReplyDelete
  8. Belanja satey kajang cukup kan kan kan iqa ... he33

    ReplyDelete
  9. xde la..sket je la..

    ReplyDelete
  10. klu gaji dpt tetap xpe, ni bln2 blom tentu dpt..hehehe

    ReplyDelete
  11. tau xpe..xpe..sempat lg nk cash kn..

    ReplyDelete
  12. mna ade kaya pun..hakhak..aie tu yg kaya..

    ReplyDelete
  13. kat perlis xde satay kajang :p

    ReplyDelete
  14. ala, ciput-ciput, lama2 jadi bukit.. =).. saya pun sama, cukup duit terus cash out..

    ReplyDelete
  15. bestnya dah cash out..
    cik belom penah lagi..heheh

    ReplyDelete
  16. jlesnya~ saya xpnah cashoutkan lagi.. kumpui wat duit meminang.. hahaha

    ReplyDelete
  17. dah cash kang masuk tabung kawen yek jgn lupa..

    ReplyDelete
  18. wah! jgn ar malas.. jeles btol kai.. da arh sekali pun blom dpt lg nuff ne.. =(

    ReplyDelete
  19. aritu eqa buat cmtu la..tp skg cm nk biar bg byk dlu la.. :)

    ReplyDelete
  20. xpe la...ade la rezekinye tu nnt :) sket2 lma2 jd bukit kan..

    ReplyDelete
  21. nk sronok pun penat jgk la..hehehe..berbaloi jgk la..

    ReplyDelete
  22. okeh abgreds!!! :) xlupa punyer...

    ReplyDelete
  23. sket je tu..hehehe..xleh setanding ngn blogger2 otai lg la..

    ReplyDelete
  24. xpe..sket2 lma2 jd bkt..nnt ade la rezeki tu.. :) jgn sedih2 oke?

    ReplyDelete
  25. hebatnye..aku pn jnis mls sket..tp klu lbh 1000 terus cash..tkut ilang n lupe

    ReplyDelete

Apa Komen Anda????

BLOGGER CHAT ROOM