Thursday, December 16, 2010

En. Wan Ku Kemalangan....

Semalam eqa cam pelik kenapa En. Wan tak contact eqa pun, sms pun tak balas.. Selalunya pagi-pagi lagi dia dah sms pesan kat eqa jangan lupa breakfast.. Dah sampai opis ke apa ke.. Tapi semalam tak ada... Nak call takut dia busy kerja lak.. So eqa  cam asume mamat ni tertinggal handset kat rumah la kot agaknya..

Pastu tiba-tiba petang tu dia sms cakap:

"Ma... Pa accident"

Eqa cam cuak giler bila dapat sms tu, tapi cam still bleh relax la sebab dia still boleh hantar sms kat eqa, that's mean dia okay la.. =P Pastu dia hantar MMS kereta dia..



Huhu.. Dia cakap dia langgar motor sebab motor tu tak bagi signal nak masuk lorong dia masa dia on the way nak pergi kerja pagi tu.. Tiba-tiba jer.. Dia pun langgar la bontot motor tu.. Tapi penunggang motor tu tak cedera apa-apa la, dia pun tak.. Pastu eqa tanya lagi, orang tu mengaku salah tak? Tak ada minta ganti rugi apa-apa ke dari dia? Pastu dia balas:

"Pa langgar polis la ma.."

So, dia pun cam tengah tunggu orang tu call dia nak settle kan hal tu.. Eqa pun tak tau la solution hal tu camne.. En. Wan nak biar jer ke apa ke.. Yang eqa tau, hari ni En. Wan kena pergi kerja naik motor.. Bertambah gelap la bakal suami aku ni terbakar panas!! =P

Share this article :

8 comments:

  1. tangak gambar tu boleh tahan teruk juga.. mesti sbb PA bawa laju kan?

    ReplyDelete
  2. alamak langgar polis ke..ishkk payah nie..

    ReplyDelete
  3. tu eqa xpasti la..laju la kot agaknya..tp bila time eqa ada cm slow je die bwk..hehehe..

    ReplyDelete
  4. tau xpe.. ala..polis pn manusia jgk.. mesti ada buat salah jgk.. tp mesti die xnak ngaku kan...

    ReplyDelete
  5. lor kesiannye..sib bek xde papa
    eqa dah keje ke?kt mn?

    ReplyDelete
  6. tu la.. seb bek g xde pape..

    ReplyDelete
  7. adeh langgar moto polis ea.
    =.="

    ReplyDelete

Apa Komen Anda????

BLOGGER CHAT ROOM